Cetatean model Social Acte necesare casatorie: Lista completa pentru pregatirea nuntii tale!

Acte necesare casatorie: Lista completa pentru pregatirea nuntii tale!Documentele necesare pentru a încheia căsătoria

Atunci când te pregătești pentru nunta ta, este important să ai toate actele necesare pentru a încheia căsătoria legal. Iată o listă completă a documentelor de care ai nevoie:

1. Actele de identitate ale viitorilor soți

Pentru a putea încheia căsătoria, este obligatoriu să aveți la voi actele de identitate în original și copie. Acestea pot fi buletine de identitate sau pașapoarte valabile.

2. Certificatul de naștere

Un alt document important este certificatul de naștere al fiecărui viitor soț. Acesta trebuie să fie în original și să fie eliberat de autoritățile competente.

3. Certificatul de căsătorie anterior (în cazul unei căsătorii anterioare)

Dacă unul dintre soți a mai fost căsătorit anterior, este necesar să prezinte certificatul de căsătorie anterior, pentru a dovedi că acea căsătorie s-a încheiat legal.

4. Declarația de consimțământ

Este posibil să fie necesară o declarație de consimțământ semnată de ambii viitori soți sau de părinții acestora, în anumite situații.

5. Alte documente specifice

În funcție de legislația locală, este posibil să fie necesare și alte documente, cum ar fi adeverințe medicale sau alte acte oficiale. Verifică cu atenție cerințele autorităților locale pentru a fi sigur că ai toate actele necesare.

Drepturile Cetățenilor Străini: Tot ce trebuie să știi
Drepturile cetatenilor romani: Tot ce trebuie sa stii!
Te vei îndrăgosti de povestea lui: Casătorit cu românca. Nu vei crede ce sa întâmplat!

Concluzie

Având toate aceste documente pregătite în avans, vei putea încheia căsătoria fără probleme și fără întârzieri. Asigură-te că verifici cerințele autorităților locale și că ai toate actele necesare pentru a-ți oficializa legătura cu persoana iubită!