Cetatean model Fără categorie Ce trebuie sa stii despre montarea corecta a jaluzelelor?

Ce trebuie sa stii despre montarea corecta a jaluzelelor?



Jaluzelele pot influenta foarte mult mediul dintr-o incapere deoarece protejeaza interiorul de lumina puternica si de priviri indiscrete. Ele sunt o solutie durabila pentru orice locuinta, insa doritorii trebuie sa cunoasca particularitatile lor in privinta montarii corecte.

Daca alegi sa montezi jaluzele verticale interior, trebuie sa asiguri un spatiu suficient, fara sa ingreuneze deschiderea ferestrelor. De asemenea, montarea corecta a jaluzelelor va spori siguranta si durabilitatea lor in timp.

Cunoasterea modalitatii eficiente de montare a jaluzelelor poate contribui la rezistenta lor pe termen lung si la un aspect estetic placut. De aceea, iti vom prezenta cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii daca iti doresti jaluzele pentru locuinta ta.

Jaluzelele nu trebuie sa afecteze deschiderea ferestrei

Inainte sa se monteze un rulou geam, este recomandat sa se determine partea pe care se deschide, respectiv inchide fereastra. Jaluzelele nu trebuie sa impiedice actionarea ferestrelor, ci trebuie sa fie usor de utilizat.

Iata ce trebuie sa iei in considerare pentru o montare eficienta:

  • Tipul si instrumentele de montare ale jaluzelei
  • Partea pe care se deschide, respectiv inchide fereastra
  • Dimensiunea suprafetei care va fi acoperita

Ferestrele foarte late, cu o deschizatura mare, vor necesita un sistem special de prindere a jaluzelelor pentru a spori siguranta. Astfel, este posibil sa fie nevoie de suporturi suplimentare de fixare pentru a nu se desprinde jaluzeaua de fereastra atunci cand este deschisa.

Atunci cand trebuie sa fixezi jaluzelele, tine cont de faptul ca le poti monta atat cu suruburi autofiletante, cat si fara acestea. Aceste tipuri de prindere sunt des intalnite in cazul jaluzelelor verticale.

Montarea corecta sporeste siguranta celor din jur

Indiferent daca alegi jaluzele noapte zi sau alt tip de jaluzele, este important sa te concentrezi pe mentinerea sigurantei celor din jur, in special a copiilor. De asemenea, daca detii animale de companie, s-ar putea sa ai nevoie de o fixare mai puternica a jaluzelelor.

Iata cateva situatii care te pot determina sa fii atent la montarea jaluzelelor:

  1. Copiii pot actiona jaluzelele din joaca
  2. Pisicile se pot catara pe jaluzele
  3. Copiii se pot agata de jaluzele si le pot desprinde

Cei mici sunt foarte curiosi de tot ceea ce se afla in jurul lor si pot fi curiosi si de noile jaluzele pe care le-ai achizitionat. Din joaca, acestia le pot actiona sau se pot agata de ele si, daca nu sunt bine fixate, se vor desprinde si copiii s-ar putea accidenta.

Daca detii animale de companie, in special pisici, s-ar putea sa stii faptul ca le place sa se catere pe diverse suprafete, inclusiv perdele sau jaluzele. De aceea, este important sa le fixezi cat mai bine de suprafata dedicata pentru a evita desprinderea lor.

Montarea corecta depinde si de tipul suprafetei

Pentru ca procesul de montare sa fie eficient, este recomandat sa fie masurate corespunzator suprafetele pe care se vor instala jaluzelele. Din acest punct de vedere, jaluzelele sunt foarte versatile si permit montarea pe diferite tipuri de suprafete, asa cum se prezinta in tabelul de mai jos:

Tipul de suprafataMontarea jaluzelelor
TavanMontarea cu grija a clemelor, fixate cu dibluri
PereteMontarea eficienta a suruburilor autofiletante sau a consolelor
Rama ferestreiGaurirea baghetei si fixarea clemelor cu dibluri

In general, aproape toate tipurile de jaluzele permit montarea atat pe tavan si perete, cat si pe rama ferestrei. Bineinteles, in fiecare dintre aceste cazuri este important sa se respecte normele de siguranta si recomandarile de montare oferite de producator.

Exista situatii in care pot fi necesare instrumente suplimentare de fixare a jaluzelelor, respectiv in cazuri in care fereastra este foarte lata sau are dimensiuni atipice. Indiferent de situatie, asigura-te ca ai la dispozitie instrumentele necesare pentru o montare corecta si sigura.

Bucura-te de jaluzele si traieste in siguranta

Jaluzelele sunt o modalitate foarte eficienta de a-ti projeca locuinta de razele puternice ale soarelui si de a crea un mediu relaxant pentru toti membrii familiei. Pentru a te putea bucura de toate aceste beneficii, este necesar sa le montezi corespunzator si sa nu ingreunezi actionarea ferestrelor.

Daca ai copii sau animale de companie, asigura-te ca jaluzelele sunt foarte bine fixate de suprafata aleasa. Astfel, vei evita accidentarea copiilor in cazul in care le actioneaza sau se agata de ele din joaca si nu se vor desprinde daca pisica se va catara pe ele. Montarea corespunzatoare a jaluzelelor depinde si de suprafata pe care sunt montate. Astfel, montarea pe tavan sau pe perete va trebui efectuata cu atentie, pentru a nu gauri suprafetele gresit, iar montarea pe rama ferestrei poate